Zararlı Alışkanlıklar | Şahsiyet Eğitimi-4

ZARARLI ALIŞKANLIKLAR NELERDİR


Zararlı Alışkanlıklar Nelerdir ve Zararları Nelerdir
Sağlığımıza kötü yönde etkileri olan alışkanlıkların bilincine varılması gerekmektedir.
Sigaranın Zararları: Tarlalarda üretilen tütün bitkisinin fabrikalarda çeşitli işlemlere tabi tutularak oluşturulan maddeye sigara denir. İçinde bulunan bir çok kimyasal madde çok zararlı olup insan üzerinde bağımlılık yaratır ve sağlık sorunları çıkartır.
Alkolün Zararları: Alkol’ün içine katılan kimyasal sıvılar ve maddeler aslen sanayide çok farklı işlemlerde kullanılmaktadır. Bunu insanın içmesi tamamen kendisine zarardır.
Uyuşturucu Madde Bağımlılığı: Uyuşturucu insanı farklı dünyalara götüren sinirli anında yatıştıran mutsuz anında mutlu eden hayal dünyasına kaptıran keyif verici maddelerin tümüne verilen addır. Bu maddelere bulaşan zamanla bağımlı olur ve alınan dozlar sürekli arttırılır yetersiz kaldıkça. İçilmeyince insan kendini boşlukta kuyuda hisseder.
Bağımlılık: İnsana mutluluk getiren ama zararlı olduklarını bildikleri halde kullanmaya ve tüketmeye devam etmesine bağımlılık adı verilir.
Fiziksel Bağımlılık: Fiziksel adında da anlaşılacağı üzere bedenin bir maddeye alışmasına denir. Beden bu maddeyi almayınca vücudunda eksiklik hisseder.
Psikolojik Bağımlılık: Tamamen insan beyninde oluşan bir bağımlılık türüdür. İnsan o maddeyi içmediği sürece kendi kendine bunalıma girer içtiği zaman psikolojik ve ruhsal olarak kendini rahatlamış hisseder.
Sigara Alışkanlığı: Üretildiği yerde içine konulan insanı bağımlı etme özelliği olan kimyasal maddeler yüzünden bir çok insan alışkanlığından vazgeçemez.
Pasif İçicilik: Sigara içmeyen insanların sigara içilen kapalı bir ortamda bulunup dumanlı havayı soluması sonucu oluşan içiciliğe pasif içicilik denir.